Eseménynaptár

Eseménynaptár

2022/23 őszi-téli túratervek

Egyesületünk 2022 őszi-téli, és 2023 január-február téli túraterveit a plakáton jegyeztük. 

December 11. Mikulás napi túra a Bihar-hegységben.

A Túrázz Velem Turista Egyesület szervezésében, december 11-én Mikulás napi túrára indulunk. A Bihar-hegységben, Biharfüredről indulva és ide érkezve fogunk gyalogtúrázni, bízva a havas terep adta téli túrázás örömeinek és szépségeinek. A túra során be lehet öltözni mikulásruhába, vagy maszkot, sapkát is fel lehet venni. A három legötletesebb "mikulásunkat" mikuláscsomaggal fogjuk jutalmazni. A program nyílt, melyen mindenki - egyesületi tag és nem tag - részt vehet a rendelkezésre álló szabad helyek számától függően. Utazás 2 mikrobusszal 18 fő. A túrakiírás és a jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva nyitható meg: Mikulás napi túra

December 15. Egyesületi fogadóóra

Túrázz Velem Turista Egyesület fogadóórája december 15-én 17 órától 18:30 óráig a Békés Megyei Könyvtár 1. emeletén. Lehetőség lesz: egyesületi tagnak jelentkezni, tagdíjat befizetni, túrajelentéseket leadni, elmaradt "TVTE útlevél" pecséteket bepótolni, programjainkról információkat kérni.

December 17. Évzáró rendezvény

Évzáró rendezvényünkre meghívjuk egyesületi tagjainkat, túratársainkat, az érdeklődőket!
Időpont: december 17. szombat 17 óra
Helyszín: Ipartestület Székháza, Nagyterem. 5600 Békéscsaba, Kossuth tér 8.
Műsorvezető: Komlósiné Marika
A várható program: élménybeszámolók, tombolák és nyeremények, elismerések átadása, enni-innivalók. Meghívott vendég: Opauszki Zoltán, Békéscsaba Megyei Jogú Város környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka.
Rendezvényünk ingyenes, a részvétel regisztrációt igényel az alábbi űrlap kitöltésével és beküldésével: Évzáró rendezvény


December 31. Szilveszteri gyalogtúra Póstelekre

A Túrázz Velem Turista Egyesület szervezésében az évet egy kellemes gyalogtúrával zárjuk Békéscsaba környékén. Meghívjuk kedves barátainkat, túratársainkat és érdeklődőket, hogy jó levegőn, gyalogtúra során és családias hangulatban búcsúztassuk az esztendőt. A hátizsákokba lehet hozni sütiket, termoszban forró teát, vagy forralt bort, hogy átmelegítse és energiával töltse fel a túrán megfáradt résztvevőket.
Útvonalunk: Békéscsaba Széchenyi-liget, Árpád sor, Körte sor, az Élővíz csatorna mentén a Veszely Csárda melletti parkoló, Széchenyi Antal sírdombja, Póstelek kastélypark, és vissza Békéscsaba Széchenyi-liget.
Túratáv: összesen kb 20 km.
Részvételi díj nincs, a részvétel regisztrációt igényel.
Regisztrálni lehet ezen űrlap kitöltésével és elküldésével lehet: szilveszteri túra

2023. január 7. Újévi túra hóban, havasokban 

Az újév első szombatján téli, havas gyalogtúrára hívunk a Pádis-fennsíkra. Várhatóan a nagy hóban lehetőségünk lesz kipróbálni a hótalpjainkat túránk során. Nyílt program, melyen mindenki (egyesületi tagjaink és nem egyesületi tagjaink) részt vehet a létszámkeretig.

Utazás 2 mikrobusszal 18 fő, indulási létszám 16 fő. Túratáv: összesen kb. 13 km, szint: kb. +350m/-350m. A túra besorolása: közepes nehézségű gyalogtúra *** 

A túrakiírás és a jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva nyitható meg: Hóban, havasokban túra

Január 28. Hótaposás, síelés, hófánkozás Biharfüreden.

A Túrázz Velem Turista Egyesület könnyű, téli gyalogtúrára, szánkózni és síelni hív január 28-án! Délelőtt meglátogatjuk a Csodaforrást, és könnyű gyalogtúra során megcsodáljuk a Jád-völgyét. Délután lehetőség lesz síelni, szánkózni, hófánkon csúszni. A program nyílt, melyen mindenki - egyesületi tag és nem tag - részt vehet a rendelkezésre álló szabad helyek számától függően. Utazás: mikrobuszokkal, indulási létszám 18 fő. 

A túrakiírás és a jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva nyitható meg: Hótaposás Biharfüreden 

Készítsd el weboldaladat ingyen!